Zöld autók – a villanyautósok MekkájábanKirály

 

7 szobánkra jut 5 db töltő – aki pedig ért hozzá, tudja mit jelent az, hogy ebből 4 db 22KW-os, 1 db 11KW-os.

Nem mondom, hogy nem marad áramunk, de 1-2 hetente 1-1 elektromos autó már megfordul nálunk. Arról nem beszélve, hogy hagyományos autós vendégeink látják, s tudják, hogy jövőre akár villanyautóval is jöhetnek.

  

Sokan kérdezik tőlem a e-autós tapasztalataimat: én imádom. Az én utazási szokásaimhoz passzol…de szerintem az autózók 95%-ának megfelel(ne).

13 hónap, 40.000km-t (Tesla S100D, 450-500km hatótáv) autóztam eddig. Ezalatt 2x kellett hirtelen 500 km-nél többet autóznom; ekkor feleségem autójába ültem át.

Ezért a villanyautózást nem javaslom: ad hoc jelleggel kell sokat utazóknak, ill. akik hosszú utakat úgy kell megtegyenek rendszeresen, hogy nincs idejük útközben tölteni. Amúgy azt kell figyelembe venni, hogy otthonról akár minden nap teletöltve indulhat útnak az ember, így én a bő 1 év alatt ~9x töltöttem idegenben. Persze igyekszem olyan hoteleket, uticélokat választani, ahol van töltő. De manapság (főleg Teslákkal) kényelmes a nyugat felé utazás. Sőt, megkockáztatom, kényelmesebb mint egy hagyományos autó, ugyanis sohasem kell megállnom tankolni. Tudom, tudo…mert a Tesla…2 év múlva sok elérhető árú, hasonló tudású e-autó lesz! RemélemKacsintás

 

Mára szakmai berkekben lezárult a vita az elektromos autózás kontra hagyományos autózás:

– Környezetterheléséről. Az autók teljes életciklusát és minden aspektusát (üzemanyag, áram, akkumulátor és pótalkatrész előállítás, -szállítás, megsemmisítés, stb.) összevető legnagyobb, legátfogóbb 11 tanulmány mindegyike az elektromos autózást hozta ki kevésbé károsnak.

– Fenntartási költségeiről. Az áramért idővel fizetni kell majd; ezt hogyan adóztatják, főképp ha napelemmel termelt otthoni áramról lesz szó, nem tudni. Ma a benzinhez képest 1/3 áron autózunk otthoni töltéssel; sok töltő ingyenes (Tesla töltők S és X Teslákra ingyenesek is maradnak). Mostani támogatások, kedvezmények el fognak tűnni idővel. Viszont hogy szervizelést nem igényelnek, jól látszik (érdekes cikk>)

 

  

 

Hány töltő van Magyarországon, hol és hogyan lehet tölteni? Íme egy segítség, egy telefonos alkalmazás és útvonaltervező, a Töltőpont.

És ehhez még az összes családi házat adjuk hozzá, mert otthon is tölthetünk – sőt, igazából erre van kitalálva az e-mobilitás! 

Indul az őszi szarvasbőgés szezon (hétévégente szerevezetten Gemencben szeptember közepéig! De a borozási szezon is! Boros programjaink itt»

Horváth Csilla

Apponyi Kiskastély natur mini hotel»

Adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozat száma: NAIH-144341

Implantológiai Centrum Kft.