award 2017 webevszallasa 2016 kicsidicsosegfal uj logo

logo hatter nelkul c
Világcsúcs? 7 szobánkra 5 db autótöltő!
2x22KW (2db 3x32A), Type2 csatlakozás
...Toszkána a csodálatos Tolnában...

Vendégértékelések

logo tripadvisor b

tripadvisor text

5/5

booking logo uj

booking text

9.5/10

Értesülj elsőként
  • "Gyönyörű környezet, természet közeliség, helyi és saját termesztésű alapanyagok. Egyszerű, mégis nagyszerű belsőépítészeti megoldások."
    GandA, Magyarország

Programlehetőségek

Helyben és a környéken


ProgramlehetőségekProgramlehetőségekProgramlehetőségek

Medina környéki programlehetőségek, kirándulások

Az elkövetkező időszak eseményeit, fesztiváljait eseményajánlónkban tekintheti meg>>.

Alább kiemelt kulturális és túrázó-természetjáró programokat mi ajánljuk: mert kipróbáltuk, igényesek, tartalmasak, valóban értékesek és min. 1 óra időtartamúak. Több félnapos illetve egynapos programcsomaggá fűztük fel egy-egy tájék érdekesebb látnivalóit szállóvendégeinknek - kérje helyben munkatársunktól. Minden programhoz pontos címet és telefonszámot kapnak, mert célszerű előre bejelentkezni - ha kívánja, mi előre megszervezzük.

Alábbi programokhoz bérelje ki sofőrrel veteránautóink egyikét! - Bentley, Jaguar, Rolls-Royce-ok.

Medina, Szekszárd és környéke (max. 30km):

Medina: a falu környékén, - akár kerékpártúrává fűzhető kirándulás során, - mintegy 10 kastély várja hogy felfedezze; állapotuk változó (pontos címeket, térképeket adunk).
Magyarország egyetlen szerb kisebbségi önkormányzata Medinán működik. Szerb orthodox templomuk az ikonosztázzal megtekinthető. A Kézműves Alkotóházban népi hangszerek gyűjteménye a világ minden tájáról, népi hangszerkészítés, valamint a szövéssel kapcsolatos néprajzi és tárgyi eszközök bemutatása és kézműves foglalkozást található. Az új NATO radar is többeket érdekel.

Harcon (11 km) a Brill pálinkafőzde országosan elismert snapszait ízlelgetve megismerkedhet a pálinkakészítés és főzés rejtelmeivel és a pálinkaüzemmel.
Transzfer 160 Ft / km, legkésőbb 48 órával korábban kérjük jelezni transzfer igényét. Köszönjük!

Hímzésmúzeum: Egy kellemes biciklitúra a Sió töltésén. Ennek egyik célállomása lehet a sióagárdi Leányvár (12 km) hímzésmúzeuma. 

Borjád : (15 km), 200 lélekszámú faluban Petőfi méhes, Sass kúria - emlékház, Petőfi legjobb barátjánál többször időzött, itt írta pl a Négyökrös szekér c. versét. A borjádi söréttorony hazánk egyetlen eredeti állapotában megmaradt ipartörténeti épülete, itt megismerheti a sörétkészítést. 

Bortúrák: Szekszárd (17 km) híres, valamint igazi ínyenceknek való kis pincészeteibe szervezünk borozásokat. Összesen mintegy 10-15 pincészetet javasolunk magas színvonalát ismerve.
Transzfer 160 Ft / km, legkésőbb 48 órával korábban kérjük jelezni transzfer igényét. Köszönjük!

Bormúzeum Szekszárdon: A szekszárdi borvidék történelme, jellegzetességei, kultúrája. Tárgyi és fotótárlat, időszakos kiállításokkal.  

Garay élménypice: bepillantás a borászat, a borkészítés rejtelmeibe – de nem szokványos módon! Itt az illatoknak, ízeknek, a tapintásnak, a művészetnek és a tudománynak egyaránt fontos szerep jut. Jelenleg Magyarországon sehol másutt nincs ilyen koncepció. Interaktív, látványos kiállítás a 21. század eszközeivel. 300 szekszárdi bor vásárolható a borszaküzlet részben, jó részük megkóstolható.

Kávé Háza: Három évben is e szekszárdi kávézó nyerte el "Magyarország Legjobb Kávéháza" címet. Tóth Sándor tulajdonos, barista világ- és európa bajnoknál nem csak kávézhat. Az előadóteremben kávékóstolóra, barista tanfolyamra, vagy kávépörkölő workshop-ra kisebb-nagyobb társaságoknak lehet előzetesen időpontot kérni.

Lövészet: lőpálya, valamint agyaggalamb lövészet, tereplőtér. Csak vadászoknak saját fegyverrel.

Babits emlékház: A Szekszárdon született, élete végéig szülővárosába visszajáró költő több versében is megörökített szülői házát az 1800-as évek eredeti bútoraival rendezték be. 

Bogár Tanya: A szentendrei skanzen Tolnát bemutató népi épületének az eredetije. Néprajzi gyűjteménye a régi falusi életet, eszközeit ismerteti... és közben borozhat, s ha kívánja, étkezhet is. 

Fogászat: A Halász Klinika a fogbeültetés vezető centruma Magyarországon. 34 országból jönnek Szekszárdra fogászati kezelésre, és töltenek itt rövidebb-hosszabb időt. www.fogpotlasklinika.hu, Cím: Szekszárd Munkácsy u. 43 Tel.: 74/510-885

Mézeskalács Múzeum: A szekszárdi Petrits család 1828 óta készít mézeskalácsot és hagyományos módon gyertyákat. Cukrászdájuk felett ősi mesterségükről tanulhat.

Nepp Dénes bőrdíszműves: Szekszárdi népművész. Lószerszámokat, öveket készít. Látogatás akár "szakkör" jelleggel. 

Fazekasmester, keramikus: Sásdi Zoltánné. Kerámiákat, cserépárut, cserépedényeket készít. Látogatás akár "szakkör" jelleggel, korongozással, festéssel.

Tolnai kékfestő műhely immáron 200 éves, és egyike a négy ,még működő hazai műhelynek. A száz éve még tömegesen hordott jellegzetes népi viselet készítését követheti végig. (18 km) 

Wosinsky Mór Megyei Múzeum: gróf Apponyi Sándor támogatásával 1902-ben épült múzeum-palota az őskortól a századfordulóig változatos és változó kiállításokkal tekinti át megyénk történelmét. Érdekes interaktív kiállítás a hagyományos kiállításokat kerülőknek.

Mözsi Szabó István festőművész: Találkozzon személyesen az egyik legkiemelkedőbb élő magyar festőművészként számon tartott idős Mesterrel, valamint műveivel a háza mellett létrehozott kiállítóteremben, Tolnán.

Kajdacs (19km): Sztankovánszky Kastély és mauzóleum. A XIX-ik század egyik magyar mintagazdaságából a kissé leromlott, de igen érdekes, - ma iskolaként működő – úrilak és a mauzóleum maradt fenn. 

Sipka- és kalapmúzeum: Több mint 60 fejfedő a világ minden tájáról. Nagydorog, 21 km.

Fördös kúria: A sokszorosan kitüntetett néhai falusi tanító, Renkecz Józsi bácsi iskolatörténeti, néprajzi gyűjteménye lassan az enyészeté lesz. Petőfi és Illyés emlékszoba...még az ő személyes előadásában. Uzd ( 22 km).

Decsi Hegyi Finomságok: látogatható manufaktúra. Házi szörpök, lekvárok, zöldségkrémek adalékanag nélkül, saját teremsztésű gyümölcsökből.
Csokimanufaktúra: Töltött csokoládék, kézműves bonbonok, csokiműves foglalkozások, csokikóstolók max. 8 főig. (24km)

Györkönyi Pincefalu: a tolnai borvidék egyik büszkesége az eredeti állapotában fennmaradt, 310 présházat számláló pincefalu. Egyre több a kóstolásra alkalmassá tett présház, és egyre szaporodnak a nívós kis pincészetek. (25km)

Bogyiszló: Jelvénymúzeumában 1500 érem és jelvény a múltból.
Az orchideás erdőben» a Kárpát-medence legnagyobb, 6 fajból álló állománya található, az őstölgyesben pedig többszáz éves famatuzsálemeket őrködnek a tájon. Mindkettőt a falu és a Duna közt találhatja. (25 km)

Gemenci Szabadidő Központ: A Gemenci erdő múltját, a Dunával kapcsolatos hagyományos népi foglalkozásokat, a Gemenci erdő természetrajzát bemutató kiállítás.(25 km).

Bárányfoki Tanösvény, Szekszárd (26 km): túraútvonal / séta a Gemenci erdőben. Innen 6 km-rel tovább:
Gemenci kisvasút, Keselyűs (31 km; csak ápr. 1-nov.1.közt, hétvégén és ünnepnapon). 6 km erdei vonatozás, duna-parti végállomásánál pihenővel, játszótérrel. ~1 óra időtartam. hajókirándulási lehetőséggel. Gyermekeseknek ajánlott!

A 10 legjobb hely a gemenci erdőben Szekszárd közelében itt» , a  7 különféle tanösvény», kilátó, tavakcskák, stb. A gemenci kisvasúttal, Dunai hajózással összekapcsolható program.

Vadászat: Néhány kilométerre található a kölesdi nagyvadas vadászterület. A világhírű Gemenci erdő (25 km), vagy a Tamási környéki (39 km) dámvadas területek a Tolna megye vadászterületei közül a legnevesebbek.

Magasles: Többen kérték, hogy nem vadásznának, csak magaslesről figyelnék meg a vadakat – erre is van lehetőség.

Szarvasgomba vadászat: Hazánk legnevesebb szarvasgomba termelője, Ulrich István által létrehozott termőterületről, a nemes gombáról tanulhat az ővele és kutyájával együtt történő "szarvasgomba-vadászat" során. (Hőgyész, 26 km).

Sétarepülés: Az őcsényi (26 km) reptér szolgáltatása a repülés szerelmeseinek. 

Sárközi babamúzeum: Tudta-e, hogy egy sárközi menyecskeruha lett a "világbajnok" az 1997-ben rendezett népviseleti világversenyen? Itt ezt is láthatja! Decs (29 km) a Sárköz "fővárosa", Bözsi néni a népművészet mestere: magával ragadó személyét, előadását és óriási tudását élvezni fogja, ezt garantáljuk!

Atomenergetikai Múzeum, Paksi Atomerőmű Látogató Központ: Az atomerőmű építése, üzemeltetése, a nukleáris energia hasznosítása. Az érdekes üzemlátogatásra 2 héttel előre be kell jelentkezni! (29 km)

Szekszárd környéki túrákhoz, nagy sétákhoz (5-30km távolságban): 10 ötlet» , még 10» és szép templomok»Kissé távolabb (30-60km):

Termálfürdők: Tamási (45 km), Gunaras (53 km) 

Rácegrespuszta. Illyés Gyula Iskolamúzeum: Illyés elemi iskolája eredeti állapotban és berendezéssel. (31 km)

Újszkítia: Regölynél (31km). Vaskor 8 hektáron: vissza az időben 1000-2000 évet. Megelevenedett ősi háztípusok, fegyverek, műhelyek, kerámiák, tevékenységek. Természettel való harmonikus együttélés, a túlélés tudománya: kísérleti régészet és életmód rekonstrukció. A történelem előtti életet élő Viktor és párja Önt is beavatja. 

Nagyernyei Családi Méhészet, Szálka (35km): "mézeskalács" házikó, idilli környezet, szorgoskodó méhek és méhészek finomságai. A Szálkai halastavaknál festői környezetben megkóstolhatjuk a finom mézeket, készítményeket és meglátogathatjuk a méhészetet.

Lengyel: A hírneves műgyűjtő és bibliofil Gróf Apponyi Sándor kastélya. A lengyeli kastélyt és birtokot halálakor özvegye a Nemzeti Múzeumnak adományozta, mely e birtokjövedelmeknek köszönhette máig tartó fényét. (35 km) 

Nagymányok: 36km. Az 50%-ban sváb falu német nemzetiségi tájházában a századforduló népi lakóházát, berendezését, tárgyi emlékeit vonultatja fel. 

Grábóc: 39 km-re találja gyönyörű természeti környezetben Magyarország legjelentősebb keleti ortodox kolostorát, templomát, temetőjét. Apáca idegenvezetővel.

Kirándulás, túrázás, természetjárás: Két meseszép, vadregényes helyszín egy erdei sétára: Váralja (38 km).
Óbányáról (43 km) 4 km-es hegyes-völgyes Robin Hoodi erdőn át, gyöngyöző patakok, vízesések mentén vezet a mesés Kisújbányára, ahol a Klumpás Konyhára mindenképp térjen be. 

Kalocsa: Hazánk két érseki városának egyike. Látnivalók: Érseki Kastély, Érseki Kincstárban egyházművészeti kiállítás, Érseki Könyvtárban 18. sz-i barokk olvasóterem, Paprika Múzeum a paprika történetéről; a Visky- és Schöffer Múzeum.(41 km)

MagyaregregyMáré vára (45km): XIII. sz-ba visszanyúló, szerelmi legendával átitatott szerény vár csodás természeti környezetben, séta- és túraútvonalakkal (Pásztor forrás, Cigány-hegyi kilátó). A vármúzeumban két kiállítást talál: a vár történelméről, illetve a mecseki élővilágról. 
Melege lett? – a vár alatt, hazánk legszebb strandján hegyi patakból duzzasztott, hideg vizű medencében hűsölhet.

Tamási Vadaspark: (45 km). Egész évben napkeltétől napnyugtáig tolnai erdőségek nagyvadvilágát (50 dám- és gímszarvas, muflon, vaddisznó) természetes környezetükben speciális kunyhókból tekintheti meg. Állatsimogató, tanösvény és kilátó is várja Önt.


Vecsernyés Irén, fügés finomságok, Pörböly (49 km): hazánk első fügeültetvényén őstermelőként gyümölcsfeldolgozással foglakozó a házaspár. Hagyományos technológiával, egyedi receptúra alapján 18-féle lekvá és aszalt gyümölcsök. 


Ökoturisztikai Központ , Pörböly (50 km). Alábbi sokrétű lehetőségek a Gemenci erdőben, akár egész napos elfoglaltságokkal. Családoknak szinte "kötelező":
Kenuval a gemenci erdőben a Duna mellékágain: kisvasúttal szállítják a túrázókat a kiinduló pontra. A kenukból Európa legnagyobb ártéri erdejét és állatvilágát ismeri meg.
Erdei kisvasút: oda-vissza 20-20 km, min. 3 óra erdei vonatozás, több megállóval és programlehetőséggel útközben (vadmegfigyelő, Halászati múzeum, méhészeti kiállítás, játszóterek, tanösvények, megfigyelőtorony, piknikező helyek).
Dunai hajókázás.
Kerékpár- és  gyalogtúrák (időpontegyeztetéssel akár vezetővel; kerékpár bérelhető) tanösvények a gemenci erdőben .


Simontornyai vár: Hazánk egyik legjobb állapotban fennmaradt közel 800 éves reneszánsz vára vármúzeummal, kiállításokkal várja látogatóit. (46 km). 

Középkori Élménybirtok: Középkori város, falu, lovagi tornák. Ezt látnia kell! Szánjon rá legalább egy fél napot. Bikal (48 km)

Sváb temető, Dömörkapu (49 km). Csak kalandvágyóknak (Google map!): sportcipő kötelező, terepjáró előny. Egy pici "kerek erdő" közepén, 100 évvel ezelőttig használt, de most felújított különös hangulatú temető. A semmi közepén. Egyedülálló, rézgálic-kék sírokkal.

Zengővárkony (50 km). Mecsek lábánál a piciny falu és Európa egyik legnagyobb szelídgesztenyése, gyönyörű 8 km-es túraútvonal Kisújbányára (uzsonna az egész évben nyitva tartó Klumpás Konyhán!). Látnivalók a faluban: Szalma-kincs-tár - szalmából készült, tudományos igényű műtárgyak, dísz- és használati tárgyak gyűjteménye a világból. Míves Tojás Múzeum (19 ország több mint 3000 művészien díszített tojása, tojásfestés).

Ozorai Pipo vára: Hazánk legjelentősebb várkastélya változatlan formában vészelte át a századokat. Korunk emberét is elbűvöli e tipikusan középkori erődítmény; ma kiállítások várnak bennünket. Ozora, 51 km.

Báta:Fekete Gólya Ház: Érdekes interaktív kiállítás a veszélyeztetett madárról. Van még Halászház, Tájház, Czencz János Festőművész Emlékmúzeum (52 km).

Bátya, Paprika Manufaktúra és Múzeum. A kalocsa melletti Bátya az egyik legjelentősebb kalocsai paprika termelő falu. Hét végén a manufaktúra nem üzemel, de  előzetes bejelentkezéssel látogatható; a múzeum folyamatosan nyitva tart. 52 km. 

Baja: A halászlé városa. Sétáljon a Sugovica partján. (55 km)

Gabriel Bon-bon Csokoládé Manufaktúra, Dombóvár (56km): Gábor Sándor cukrász világbajnoknál csokoládékóstolás a világ több termőhelyéről, vagy múlt századi szaloncukor készítés-csomagolás 100 évvel ezelőtti stílusban és eszközökkel. Híres kézműves bon-bonjai, specialitásai várják Önt.


60 km-nél is távolabb:

Hajósi Érseki Palota 62km (januárban zárva). A Dél-Alföld legnagyobb barokk kastélya. A 18. századi főúri lakban kialakított pazar múzeum a pompakedvelő életmódot, a vadászkastély mindennapjait mutatja be, valamint Hajóshoz kötődő kiállításokkal, foglalkozásokkal várja Önt. Rózsák terme, díszlépcsőház, a felújítás során megtalált titkos alagút – csak néhány a látnivalók közül.
A palota után látogassa meg az 1200 pincéből álló hajósi pincefalut.

Pécs
: 67 km. Lehetőségek mint a "tenger" (www.pecsiprogramok.hu).
Vagy csak egy veteránautós városnézést szeretne? – ebben is segíthetünk.
Ízelítőnek:
Egész napos kirándulás a Zsolnay Kulturális Negyedben : Bábszínház és bábmúzeum, Látványmanufaktúra, Zsolnay család- és gyártörténeti múzeum, Planetárium, Zsolnay Mauzóleum, Pécsi Nagygaléria, koncert termek, kávézók, étterem.
Kodály Központ : Hazánk legújabb koncertközpontja, zene minden mennyiségben.
Pécsi nemzeti Színház a város szívében, a Király (sétáló) utcában.
Lélegzet elállító állapotú ókeresztény síremlékek a III. sz-ból: Cella Septichora Látogatóközpont a Székesegyház mellett. Innen 5 perc séta a Csontváry Múzeum, vagy a Vasarely Múzeum, valamint az annak udvaráról nyíló Földalatti Bányászati Múzeum.
Javaslataink állatbarátoknak: Pécsi Akvárium-terrárium, vagy a Pécsi Állatkert. Növénybarátoknak a Pintér-kert arborétum.
MecsExtrém: Magyarország egyik legnagyobb kalandparkja Pécs mellett.