Már megint  kirándulgattunk

Puszták népe – Illyés Gyula itt szívta magába világlátását. Gyermekkori iskolája a pusztában… csodálatos eredeti állapotában.

A néni, aki körbevezetett bennünket – kérte ne fotózzuk, – a “hab” a tortán. Személyesen ismerte Illyést, Lázár Ervint (mert egy későbbi hírlevelünkben a környékünkről származó Lázárról, a szintén itt iskolába járt Petőfiről is megemlékezek.)

Amolyan falusi “művház”: ha a padok előre néznek, iskola. 

Mikor 180 fokkal elfordították őket és kinyílt a hátsó duplaszárnyú ajtó: templom. Ha  a padokat szétrakták körben (és kápolna ajtó szigorúan becsuk!), indulhatott a falusi mulatozás, vagy a lakodalom.

Az élet “fasfoga”

Okt. 12. Heimann Birtoktúra / Szüret 2019 – 11km kellemes gyaloglás, közben fröccspontok, végén borozgatás meleg étellel. Te is ott lennél?

Ha pedig “stílusosan” követed Illyés Gyula nyomát, jelentkezz be hozzánk barátaiddal egy hétévégre és kérd meg kollégánkat, hogy Dávidhoz egy falusi borozást szeretne csapatotok… ugyanis Dávid családi öröksége egy csodás, autentikus, áram nélküli présház. Ide járt Illyés Gyula is borozni Dávid nagyapjához, akivel barátok voltak. Dávid pedig zenész-borász-méhész… jó pillanataiban inkább stand-up “komédista”

Ha kedvet kaptál és megnéznéd saját szemeddel is, itt foglalhatsz:

További érdekességekért és ajánlatokést iratkozz fel hírlevelünkre:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót és az adatvédelmi szabályzatot

Búcsúzunk egy szerelemtől...

Mai nappal végleg bezárjuk a Kiskastélyt.

Tisztában voltunk vele, - de így is vállaltuk, - hogy nem lehet rentábilisan üzemeltetni (ilyen árakon sem) egy 7 szobás, ilyen színvonalú kis hotelt. Olyan mértékű anyagi ráfordítást igényelne életben tartani, hogy feladjuk.

Köszönjük életünk egy meghatározó szakaszát, a sok szép emléket kollégáinknak, vendégeinknek.

Sok sikert, jó egészséget!