award 2017 webevszallasa 2016 kicsidicsosegfal uj logo

logo hatter nelkul c
Világcsúcs? 7 szobánkra 5 db autótöltő!
2x22KW (2db 3x32A), Type2 csatlakozás
...Toszkána a csodálatos Tolnában...

Vendégértékelések

logo tripadvisor b

tripadvisor text

5/5

booking logo uj

booking text

9.5/10

Értesülj elsőként
  • "Ez a béke. Ami itt van. Itt találkoztam azzal az érzéssel, mely azt jelzi: mit tegyen az ember, ha nyugodtabb életet szeretne élni. A városi lét annak idején az első hűtőszekrénnyel, villanykályhával, porszívóval, rádióval, televízióval nagyon elvarázsolt bennünket. De rá kell jöjjek arra: ez a komfort nagyon leköt bennünket, s mennyire megnyugtató, ha - mint az Apponyi Kisakstélyban, - visszaléphetünk nagyszüleink békés, természetközeli életébe."
    Jiří Menzel , Oscar díjas filmrendező

Jiří Menzel kedvenc magyar kastélyszállója a Kiskastély

A világhírű Oscar-díjas filmrendező visszatérő vendégünk. Múlt pénteken utazott haza, harmadszor töltött nálunk néhány napot. Idén négyet. Előtte-alatta - nyugalma érdekében - természetesen "titokban" tartottuk.

Alább néhány szilánk tőle, róla (a médiában már megjelentek, így intim szféráját nem sértem):

Langyos április, egy klottgatyában és trikóban napozik a parkunk egyik padján Jirka (merthogy ez a beceneve), mellette az elmaradhatatlan szóda és bor. Előre egyeztetett riportra érkezik hozzá egy forgatócsoport, közelednek csendben az alvó művészhez...aki hirtelen szódával agyonlocsolja őket.

Apropó, szóda és bor! 63 éves koráig - vérbeli cseh lévén, - csak sörözött. Akkor ismerte meg jelenlegi feleségét, aki "bűnbe vitte": megszerettette vele a bort.

Apropó cseh: következetes lokálpatrióta. Pl. kizárólag a CSA cseh légitársasággal repül bár- és mindenhova.

Jiri Menzel 2010-ben egy emlékfát (Libanoni cédrus) ültetett, mikor legelőször az Apponyi Kiskastélyban szállt meg VIDEO> . Ezt írta akkor vendégkönyvünkbe távozáskor: "Ebben az őrült világban minden megért napért legyen hálás az ember, főképp ha az ilyen szép – MINT ITT. Köszönet az itt töltött órákért".

"Ez a béke. Ami itt van. " - mondja. A Kiskastélyban Nagymamája korát, illatait, hangulatát élheti át. Igényes pici hotelünk a végtelen nyugalom számára.

jiri-menzel-az-apponyi-kastelyszalloban

J. Menzel a kastély tulajdonosával... itt otthon van