Gyönyörű könyvet készítettünk

Beszállítóinkról… akik kiválasztása bennünket minősít

 

Melyben arccal, elérhetőséggel, rövid ismertetővel a 9 beszállítónkat és termékeiket bemutatjuk. A könyvet nem árusítjuk, de minden szobánkban szállóvendégeink elolvashatják:

Egy duplaoldal a Szomor biofarmról (bio füstöltáru és szürkemarha és vizibivaly tőkehúsok)

Korunk tapasztalatai, bizalmatlansága miatt előfordul, hogy a “távolból” – ismeretlenek, – nehezen hihetőnek, vagy hülyeségnek tartják, hogy bio-, ökogazdálkodásból származó drága alapanyagokkal működtetjük konyhánkat. Mondván úgysincs bio (ez a leggyakoribb)…persze, majd 1.600 Ft-os biocitromból készítjük a limonádét, stb…

1. Abszolút bio valóban nem létezik. De megfelelő védőtávolsággal a mezőgazdasági területektől (nálunk birkákkal “nyírt” legelő); vegyszereket nem használva 9 éve biogazdálkodunk kertünkben, – mindez biztosítja, hogy ételeinkben nem 500, hanem 1 egység oda nem való vegyszer legyen. Mely akár durván beavatkozik az emberi szervezet 100.000 év alatt finomhangolt működésébe.

 

Előtt-után… rántott comb almás majonézes céklasalátával

2. Leszögezem: hazánkban még nem tudunk 100%-ban mindent ökogazdálkodásból beszerezni. Húsaink, tejtermékeink, sajtjaink majd’ 100%-a bio. Az egész évet tekintve zöldség-beszerzésünkben nagyobb a hullámzás, leginkább a legmelegebb 5 hónapban tudunk hasonlóan magas arányban bioalapanyagokat adni. Házitészta- és pékáruink mind adalékanyagmentesek, a felhasznált liszt ritkán bio.

3. Amit mi magunk nem ennénk-innánk meg, azt vendégeinknek sem adjuk! Ha vendégeket hív valaki magához, ki ad a vendégeinek a magáénál rosszabb minőségű alapanyagot? Megjelöli a biosertésből készült rántotthúst és azt veszi ki először önmagának? Persze, tudom, meg lenne a módja, ha ezen akarnánk spórolni. De az Apponyi Kiskastély nem erről szól. Hanem életfilozófiáról, hitelességről.

  

Saját kertünkből: a biotermesztés miatt évről évre bizonytalan a termés minősége, mennyisége. Idén a hagyma csodás, a hüvelyesek gyengélkedtek.

Horváth Csilla

Apponyi Kiskastély natur mini hotel»

Adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozat száma: NAIH-144341

Implantológiai Centrum Kft.