Pajtaétterem

Éttermünk – nevezzük így, – egy néhai pajta. Egy rendkívüli pajta: pici, családias, barátságos, rusztikus. Falusi kemencével.

Benne egykor hintók, lovak; ma veteránautók.
Nyáron egy lugassal futtatott intim terasszal, körülötte csodás kerttel.

Helyi, kitűnő alapanyagok (bio, organic) kerülnek szakácsunk, Bónyai Gusztáv keze alá.
Mi kerül a tányérba? A hagyományos fortélyok, történelmi, népi és helyi ízek, de akár a mediterrán és modern konyha ránk jellemző értelmezése, megfogalmazása. Fűszerkertünkből nem csak szakácsunk, Ön is csipegethet ételébe!

Magyar konyha amolyan dél-olasz módra
Étlapunk nincs: minden este “kifőzünk” valami igényeset: fix, négy fogásos ételsorunkban a főétel választható (húsos, vagy vegetariánus).

Ha nem vagy szállóvendégünk, min. 1 nappal korábban foglalj asztalt.
Amennyiben nincs szállóvendégünk, éttermünk zárva tart, ezért mindenképp hívj bennünket előtte.

Bőséges falusi reggeli egészséges, sokrétű hideg választékkal; emellett minden reggel egy-egy melegétel is készül.
Ebédet szállóvendégeinkkel közösen talájuk ki – meglevő alapanyagaink függvényében. Bejelentkezett külsős vendégek előre egyeztetett 2-4 fogásos ételsorokból választhatnak.

Kemencés, szabadtűzi bográcsos, vagy cserépedényes étkeink, saját készítésű házi tésztáink, az egy székely családdal süttetett hagyományos kemencés pékáruink fokozzák ételsoraink élvezetét.

BOROK, ITALOK

A szekszárdi borvidékhez tartozunk. 5-8 neves, vagy (még) ismeretlen szekszárdi pincészet szubjektív válogatásából, valamint két helyi pálinkafőzde nedűiből szemezgethet.

Üdítőket nem tartunk. Saját készítésű szörpök mellett házi- és bio gyümölcslevekkel olthatja szomját.

Szállodánkba külső áru, étel, ital kizárólag a szállodával történt egyeztetés esetén hozható be.
(röviditalok: 8000 Ft / üveg, egyéb alkohol: 4000 Ft / üveg, alkoholmentes italok: 3500 Ft / üveg)