Bio ZAKUSZKA Neked, AnnamaritólNyelvöltés

 

Bioalapanyagból, a leghagyományosabb módon, tartósítószer mentesen. 
Ősztől tavaszig a Te reggelieidhez…nálunk.

 

Kis zakuszka történet

A zakuszka örmény, grúz eredetű étel. Szó szerinti jelentése: harapnivaló, előétel. Kerti zöldségekből készült paprikakrém. A szláv területeken elterjedve szinte mindenütt tovább gazdagították helyi alapanyagokkal és fűszerekkel, hol gombával, babbal; Erdélyben például padlizsánnal.

 

Íme a mi receptünk…személyesen Charles herceg erdélyi birtokànak szakácsnénijétől (több havi adag!):
2,5 kg hagyma
7,5 kg kaliforniai piros paprika
7,5 kg tv paprika
40 db padlizsán
8 sárgarépa
2 liter paradicsom lé
3 liter olaj

 

Padlizsánt, paprikát megsütni, sütés után héját leszedni, ledarálni. Jelen esetben igazi parázson…

 

 

Forró Olajban hagyma üvegesre, majd ledarálva mindent bele + 15 dkg babér+ só+egész bors. Ha a víz elfőtt, olaj feljött a tetejére, padlizsánt belekeverni és összerottyantani.

Hááát, ezzel várunk! Pontosabban ez is vár Rád reggeli svédasztalunkon.
 
Hozzád méltó karácsonyi ajándékot keresel szeretteidnek? Íme ötletünk: Apponyi Kiskastély Ajándékutalvány>

Horváth Csilla

Apponyi Kiskastély natur mini hotel»

Adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozat száma: NAIH-144341

Implantológiai Centrum Kft.