award 2017 webevszallasa 2016 kicsidicsosegfal uj logo

logo hatter nelkul c
Világcsúcs? 7 szobánkra 5 db autótöltő!
2x22KW (2db 3x32A), Type2 csatlakozás
...mini Toszkána Tolnában...

Vendégértékelések

logo tripadvisor b

tripadvisor text

4.5/5

booking logo uj

booking text

9.3/10

Iratkozzon fel, 1 éjszakát nyerhet!
  • "Ez a béke. Ami itt van. Itt találkoztam azzal az érzéssel, mely azt jelzi: mit tegyen az ember, ha nyugodtabb életet szeretne élni. A városi lét annak idején az első hűtőszekrénnyel, villanykályhával, porszívóval, rádióval, televízióval nagyon elvarázsolt bennünket. De rá kell jöjjek arra: ez a komfort nagyon leköt bennünket, s mennyire megnyugtató, ha - mint az Apponyi Kisakstélyban, - visszaléphetünk nagyszüleink békés, természetközeli életébe."
    Jiří Menzel , Oscar díjas filmrendező

Kastélyszállónk története

Múlt és jelen


Apponyi Kastélyszálló - A legmeghittebb kastélyszállóApponyi Kastélyszálló - Egy különös kastélyszállóApponyi Kastélyszálló - Kastélyszálló medencévelApponyi Kastélyszálló - Kastélyszálló veteránautókkal

1840időutazás

"Szelíd dombocskák
mögött tűnt tova a könnyű nyári eső. Hűs szél
frissen kaszált széna illatát hozva zavarta
el az egész napi fulladtságot. Boldog
nyugalom volt. Csak a falevelek susogtak,
pacsirta dalolt a virágos rét felett.
Harangszó szállt a faluból. Rezső
Úr komótosan pipázva, kastélya tornácáról
hízlalta szemével a kövéren ringó
grófi mezőket."

NAPJAINKBAN Meghitt családi kastélyszálló Tolnában. Magyarországi üdülése, belföldi nyaralása során egy másik, nyugodt-békebeli világot fog találni. Apró rusztikus kastélyhotelünk egyben bensőséges, romantikus hotel is, ahol megvalósíthatja álmát: akár egy esküvőt   kastélyban. Csillogásmentes igényesség, egy másfajta exkluzivitás - ha Ön nem elégszik meg a "tucatturizmussal", ha valami szokatlant keres.

Nézze meg kastélyszállónk szolgáltatásait>> !

Szenvedéllyel, szeretettel élesztettük fel, idézzük meg e letűnt, békés világot. Amennyiben Ön "A kastélyszállót", vagyis egy szokásos, hamisan  csillogó kastélyhotelt keres, akkor az Apponyi Kiskastély nem Önnek való! Rohanó korunkban sokan vágyunk egy természetesebb életre. Mi nem a legfelső arisztokrácia pazar életét mímeljük; hanem a grófi lét falusiasan bájos, autentikusan feltámasztott békebeli miliőjét nyújtjuk. Kastélyszállónkban  valódi és értékes antik berendezéssel (bútorok, órák, képek, kézi csomózású perzsa szőnyegek) és építészettel fog találkozni. Itt ezt élheti át.
Érzett már borzongást, amint a történelem lehelete megérintette? Az Apponyi Kiskastélyt és parkját a legnagyobb gondossággal, a régi tárgyak iránti tisztelettel és korhűséggel állítottuk helyre. Antik bútorok és festmények, aprólékosan megálmodott miliő adja a díszletet időutazásához. Ön, Kedves Látogató, kastélyhotelünkben egy másik világba csöppen, nem egy szokásos kastélyszállóban fogja érezni magát. Mintha a Gróf vendége lenne… mintha Dr. Apponyi Rezső Gróf, épp csak nem lenne itthon. Négy fős személyzet szolgálta a grófékat; most Ön is átélheti ezt a családias légkört.

Tekintse meg csomagajánlatainkat>>!

 

grof apponyi

1850-ben került az Apponyiak tulajdonába az 1200 holdnyi medinai birtok. Az 1835 körül épült kastély utolsó lakója Nagyapponyi Dr. Gróf Apponyi Rezső. 1882-ben a hőgyészi kastélyban született Apponyi Géza másodszülött fiaként. Jogi doktorátust szerezve, tanulmányai után a király személye körüli minisztérium fogalmazója, majd titkár és császári-királyi kamarás. Az első világháború kezdetétől 2 évig fronton szolgált, majd a Monarchia stockholmi nagykövetségén attasé. 1915-ben Bécsben feleségül vette báró Holt Franciskát. Ezután modernizálták, bővítették a medinai úrilakot az ifjú pár számára méltó kis kastéllyá. A nagy múltú, számos neves őst adó Apponyi-família ifjú sarja sem kerülhette el a politikát. Minden idők legfiatalabbjaként, 1917-ben IV. Károly király Tolna vármegye főispánjává nevezte ki. 1918 októberében visszavonult pusztakápolnai (medinai) birtokára. A "Bolond" gróf – így is hívták a medinaiak. Imádta a lovakat, a vadászatot, és talán a kártyázást. Egy júliusi éjszakán, 1939-ben itt halt meg. A világháború után a kastélyt államosították, 1951-2002-ig általános iskola működött benne. 2008-ban vásárolta meg jelenlegi gazdája Dr. Halász Zsolt (Halász Klinika).

halasz zsolt horvath csilla

Dr. Halász Zsolt tulajdonos és felesége Horváth Csilla

A restaurálás, felújítás után 2011-ben készült el a kastély, mely Magyarországon szokatlan, de Nagy-Britanniában népszerű kettős funkcióval bír. Egy apró, családias kastélyszálló; emellett családi fészek: Halász Zsolt, valamint felesége, - egyben a Kiskastély ügyvezetője, - Horváth Csilla otthona.

Ne tétovázzon, foglaljon, vagy Kérjen ajánlatot most> kollégánktól!

Ha érdekes, rövid olvasnivalókat szeretne kapni tőlünk, iratkozzon fel kastélyszállónk hírlevelére> ...és nyerhet is!