award 2017 webevszallasa 2016 kicsidicsosegfal uj logo

logo hatter nelkul c
Világcsúcs? 7 szobánkra 5 db autótöltő!
2x22KW (2db 3x32A), Type2 csatlakozás
...mini Toszkána Tolnában...

Vendégértékelések

logo tripadvisor b

tripadvisor text

5/5

booking logo uj

booking text

9.6/10

Iratkozzon fel, 1 éjszakát nyerhet!
  • "Naggyon különleges...a közelünkben! Miért mindig messzebb keressük a csodákat?!"
    Zsolt, Magyarország

Pönkösd: majdhogynem nyár a tolnai "mini Toszkánában" 


szekszardi punkosdi fesztivalIgazi pihenés, nyárváró hosszú hétvége: medencénkben melegvíz, jacuzziban forróvíz...mert lehet, hogy ki sem akarsz mozdulni birtokunkról.

Ha mégis:
200 program»
Akiknek nem sikerült jegyet szerezniük a szekszárdi borvidék ikonikus Iván-völgyi Kadarka túrájára, a Nyitott Pince Napokon vigasztalódhatnak.
Pünkösdi Hal- és Vadünnep Szekszárdon péntektől vasárnapig. Hagyományok, kulturális, gasztronómiai és természeti értékek a sárközben, Gemenci erdő szomszédságában. Este bál sztár fellépőkkel, koncertek (Rúzsa Magdi, Hot Jazz Band, R-Go, Révész Sándor, Pecze Jazz Quartet).

Helyszín: Szekszárd, Béla tér.

Min. 3 éjszaka foglalható.

 



Története:
Pünkösd egyházi ünnep jellege korunkban megkopott, inkább egy „elő-nyaralássá" vált sokak számára. Nem véletlenül telik meg ilyenkor 7 szobánk. Egy meghitt, családias kastélyra vágyik, ahol igazán pihenhet? Nálunk programok sokasága várja a birtokon belül (fűtött kültéri medence, meleg jacuzzi, lovaglás, túrázás, evezés) és kívül is.
Húsvéthoz kapcsolódva pünkösd is mozgóünnep, amely május 10-e és június 13-a közé esik. Az ünnep elnevezése a görög pentekosztész, azaz "ötvenedik" szóból származik, ugyanis ez az ünnep a húsvét utáni 50. napon kezdődik. Pünkösd ünnepét a keresztény egyház annak emlékére tartja, hogy Jézus mennybemenetele utána Szentlélek leszállt az apostolokra.
A Pünkösd hagyományos étele a rántott csirke és az idei liba uborkasalátával. Juhtartó gazdáknál szokásos a pünkösdi bárányból való ételek készítése: báránysült, báránypaprikás. Egyes helyeken édes tésztákat ettek, hogy sárga legyen a kender, a tésztákat friss gyümölccsel - eperrel, cseresznyével - töltötték meg.

Tovább az esemény oldalára >>